DISTRIBUIȚI
dpa

Aproape două treimi dintre germani nu cred în succesul noii mişcări politice de stânga Aufstehen, lansată de politiciana germană Sahra Wagenknecht, membră a partidului de extremă-stânga Die Linke, relatează marţi dpa, potrivit agerpres.

Potrivit unui sondaj realizat de Civey, 62% dintre respondenţi au afirmat că mişcarea politică, lansată oficial marţi pe fondul ascensiunii formaţiunilor de extremă-dreapta şi populiste în Germania şi în restul Europei, nu va rezista în peisajul politic german.


Citeşte şi: Incendiu puternic la o şcoală primară din Londra

Mai puţin de o cincime (19,8%) din cei 5.000 de respondenţi care au participat la sondaj, publicat pe site-ul t-online.de, au afirmat că Aufstehen are o şansă să se impună ca forţă politică în Germania.

Sahra Wagenknecht, membră a Parlamentului European între anii 2004 şi 2009, a afirmat că noua sa mişcare politică se adresează celor care ‘sunt nemulţumiţi de politica actuală, doresc o reînnoire a statului bunăstării şi o politică externă paşnică’.

Vezi şi: Măcel în Mexic. Şeful trupelor speciale a fost asasinat la Guadalajara – FOTO

Pe fondul scăderii sprijinului pentru Partidul Social-Democrat german (SPD) şi al ascensiunii formaţiunii naţionaliste ‘Alternativa pentru Germania’, Wagenknecht s-a pronunţat constant pentru crearea unui nou partid de stânga. Politiciana germană şi-a exprimat speranţa că noua sa mişcare politică va primi sprijin din partea Die Linke, a SPD şi a Verzilor.