DISTRIBUIȚI
GuideWithMe

Majoritatea germanilor cred că pachetul de măsuri privind contracararea schimbărilor climatice prezentat recent de guvernul de la Berlin este insuficient, deşi mulţi se opun de asemenea creşterii preţurilor la combustibil, potrivit unui sondaj publicat vineri, relatează dpa, potrivit agerpres.

Conform sondajului, 53% dintre persoanele chestionate de postul de televiziune ZDF au declarat că măsurile prevăzute în pachetul de politici climatice nu merg destul de departe.


Citește și : Stenograma discuţiei arată atitudinea servilă a lui Zelenski faţă de Trump (Politico)

Pe de altă parte însă, doar o treime dintre cei chestionaţi au declarat că ar fi gata să plătească mai mult pentru motorină şi benzină pentru a ajuta la protejarea mediului înconjurător.

Guvernul german de coaliţie a convenit vinerea trecută cu privire la un pachet de măsuri în valoare de 54 de miliarde de euro pentru a ajuta ţara să îşi îndeplinească obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Măsurile includ interdicţia de a folosi instalaţii de încălzire pe bază de păcură în clădiri începând din 2026 şi creşterea taxelor pentru emiţătorii de dioxid de carbon. Se estimează, de asemenea, că preţurile la benzină şi motorină vor creşte.

Citește și : Pelosi: Faptele care au dus la declanşarea procedurii de destituire a lui Trump sunt ‘incontestabile’

Susţinătorii partidelor de opoziţie de extremă-stânga şi ai verzilor au fost extrem de nemulţumiţi de pachetul de măsuri, la fel ca şi susţinători ai social-democraţilor, în prezent la guvernare împreună cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

Potrivit sondajului, 39% dintre susţinătorii CDU s-au declarat nemulţumiţi de pachetul de măsuri climatice.