DISTRIBUIȚI
SWR

Aproximativ două treimi dintre germani nu îi consideră pe social-democraţi (SPD) pregătiţi pentru guvernul naţional, cu mai puţin de două săptămâni înaintea unui vot al SPD asupra unui nou acord de coaliţie cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, notează, duminică, dpa, potrivit agerpres.

Un sondaj pe un eşantion de circa 5.000 de persoane, realizat de Civey pentru portalul de ştiri t-online.de, arată că 67,1% dintre cei chestionaţi împărtăşesc această părere. Doar 25,6% consideră că SPD este pregătit să guverneze, însă majoritatea dintre cei care au exprimat o astfel de opinie sunt susţinători ai SPD (68,7%).


Citeşte şi: Echipele de intervenţie acţionează pentru recuperarea cadavrelor după accidentul aviatic din Rusia / LIVE

Printre susţinătorii creştin-democraţilor (CDU) lui Merkel şi ai aliatului său bavarez Uniunea Creştin-Socială (CSU) – cu care SPD urmează să formeze un guvern de coaliţie – 71,6% sunt critici faţă de capacitatea SPD de a guverna.

Transferul planificat al puterii în SPD de la Martin Schulz la Andrea Nahles este privit de asemenea cu scepticism, potrivit unui sondaj Emnid pentru ediţia duminicală a ziarului Bild.

Doar 33% dintre cei chestionaţi au declarat că SPD va avea mai mult succes sub conducerea lui Nahles, în timp ce 52% nu se aşteaptă la acest lucru.

Vezi şi: CARNAGIU în prima zi a carnavalului din Bolivia – VIDEO

Duminică, secretarul general al SPD Lars Klingbeil a declarat pentru dpa că marţi comitetul executiv al partidului va discuta într-o întrevedere dacă Nahles ar trebui să devină provizoriu lider al SPD cu efect imediat.

Dacă comitetul executiv dă undă verde pentru o schimbare imediată a conducerii, Nahles ar trebui să fie ales la un congres special al partidului în trei luni.