DISTRIBUIȚI
PressTV

O majoritate importantă de persoane la nivel global doresc ca ţările lor să nu mai primească migranţi şi, în acelaşi timp, să nu fie o sursă de emigraţie, indică un sondaj realizat de Pew Research Center şi publicat luni, transmite dpa, scrie Agerpres.

Conform sondajului, mai puţin de o treime dintre respondenţi, în toate cele 27 de state incluse în anchetă, au declarat că ţara lor ar trebui să permită venirea mai multor imigranţi.


Citește și : Premierul Theresa May va pleca la Bruxelles pentru a încerca să renegocieze backstop-ul pentru Irlanda de Nord(oficial britanic)

În Europa, majoritatea respondenţilor din Grecia (82%), Ungaria (72%), Italia (71%) şi Germania (58%) au declarat că ţările lor ar trebui să reducă imigraţia sau chiar să nu o mai permită deloc.

Toate cele patru au fost ţări importante de tranzit sau de destinaţie pentru migranţi în ultimii ani.

În pofida unei scăderi dramatice a numărului de sosiri în Europa după 2015-2016, migraţia rămâne o temă sensibilă din punct de vedere politic.

Potrivit aceluiaşi sondaj, 89% dintre respondenţii din Grecia şi 88% din cei din Spania (cele mai ridicate procente din anchetă) s-au declarat îngrijoraţi de numărul celor care pleacă pentru a munci într-o altă ţară.

În Mexic, una din ţările cu cei mai mulţi cetăţeni care trăiesc în afara graniţelor, 79% dintre intervievaţi s-au arătat îngrijoraţi de emigraţie.

Singurele două state cu un declin semnificativ al celor îngrijoraţi de emigraţie sunt Germania (de la 64% în 2002 la 33% în 2018) şi Canada (de la 55% în 2002 la 37% în 2018).

Citește și : Brexit: Theresa May confirmă amânarea votului parlamentar

Rezultatele sondajului, realizat în primăvara acestui an, au fost publicat în aceeaşi zi în care statele lumii s-au reunit la Marrakech, în Maroc, pentru a adopta pactul global cu privire la migraţii. De la reuniune au absentat o serie de ţări, printre care SUA, Ungaria, Australia şi Israel.

Potrivit statisticilor ONU, în 2017 numărul migranţilor a fost de 258 milioane la nivel global.