DISTRIBUIȚI
People

Tabloidul britanic Mail on Sunday va trebui să publice pe prima sa pagină o notă prin care să îşi informeze cititorii că a pierdut procesul intentat de Meghan Markle, soţia prinţului Harry, care l-a acţionat în instanţă pentru atingeri aduse vieţii private prin publicarea unei scrisori ce era adresată tatălui ei, a tranşat vineri justiţia din Marea Britanie, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Fosta actriţă americană, în vârstă de 39 de ani, a câştigat pe 11 februarie procesul intentat acestui tabloid de mare tiraj. Meghan a reproşat tabloidului că a publicat o scrisoare a sa din 2018, în care îi cerea tatălui ei, Thomas Markle, să înceteze să mai vorbească în public şi să mintă în mass-media despre relaţia lor nefuncţională.


Citește și : Praga şi Ministerul Muncii din Cehia au fost atacate cibernetic

Sentinţa complementară pronunţată vineri de judecătorul Mark Warby vizează drepturile de autor asupra acelei scrisori. Sentinţa obligă tabloidul, pe lângă publicarea acelei note pe prima pagină, să menţioneze şi în pagina a treia că „a încălcat dreptul de autor” prin acel articolul şi, totodată, va trebui să publice pe site-ul său un link către decizia instanţei, care poate fi citită în integralitate.

Audieri suplimentare, programate în octombrie, vor trebui să decidă şi în privinţa unor eventuale plăţi compensatorii.

Sentinţa de vineri a fost dată în contextul în care relaţiile dintre cuplul princiar, care locuieşte în California, au devenit încă şi mai tensionate cu restul familiei regale britanice, cu câteva zile înainte de difuzarea unui interviu-confesiune de un post de televiziune american.

Citește și : Ţara ‘ARDE’ şi regina ADOPTĂ doi câini de rasă: ‘Ei NU FUG în America să dea interviuri!’

În acel interviu cu potenţial exploziv, ce va fi difuzat duminică seară, Meghan şi Harry vorbesc despre motivele plecării lor din Marea Britanie, la aproape un an după retragerea lor din rândul membrilor activi ai casei regale. Fosta actriţă americană şi fiul cel mic al prinţesei Diana, decedată în timp ce era urmărită de paparazzi la Paris în 1997, au evocat printre alte motive şi presiunea mediatică. Harry şi Meghan au demarat procese împotriva mai multor publicaţii.