DISTRIBUIȚI
Facebook

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a somat, luni, pe preşedintele Igor Dodon „să renunţe la jocurile de sub masă prin care subminează reforma justiţiei”, transmite agerpres.

Sandu a declarat, în cadrul unui briefing de presă susţinut la sediul Guvernului, că atât ea, cât şi partidul din care face va lupta în continuare „pentru o justiţie adevărată”, arătând că va face acest lucru fie în calitate de premier, fie în stradă alături de oameni.


Citeşte şi: McDonald’s îşi dă afară directorul general

„Adevărata luptă împotriva corupţiei încă se duce. Urmează o perioadă grea în care va fi clar dacă toţi din majoritatea parlamentară au fost sinceri atunci când şi-au asumat reforma justiţiei. Igor Dodon trebuie să renunţe la jocurile de sub masă prin care subminează această reformă. Noi în continuare vom lupta pentru o justiţie adevărată. Sunt pregătită să lupt de aici din guvern sau din stradă alături de cetăţeni. Cea mai mare victorie în aceste alegeri este că ele au fost libere”, a afirmat premierul moldovean.

Declaraţiile Maiei Sandu survin la scurt timp după ce Blocul ACUM, al cărei co-preşedinte este, a pierdut alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău în faţa Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, al preşedintelui Igor Dodon.

„Votul cetăţenilor este esenţa democraţiei şi (…) vom respecta alegerea oamenilor. Îi mulţumim domnului Năstase (n.r.- Andrei Năstase- candidatul Blocului ACUM la Primăria Chişinău) şi echipei care a muncit enorm în această campanie. Domnule Năstase, avem nevoie ca dumneavoastră să reveniţi la Guvern cât mai curând. Cred că oamenii au pierdut un potenţial primar bun, dar democraţia este un exerciţiu permanent. Nicio victorie, nicio înfrângere nu sunt definitive. Sper ca Ion Ceban să ţină minte şi să respecte toate promisiunile făcute oamenilor în campanie”, a adăugat Maia Sandu.

Candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova, Ion Ceban, s-a impus în alegerile locale pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, acesta câştigând al doilea tur desfăşurat duminică în faţa reprezentantului Blocului ACUM (DA şi PAS), Andrei Năstase.

Citeşte şi: Margrethe Vestager: UE nu are nevoie de campioni industriali ‘cocoloşiţi’

Potrivit datelor centralizate de Comisia Electorală Centrală, după numărarea voturilor în cele 307 secţii de votare din Capitala Republicii Moldova, Ceban a fost susţinut de 52,39% dintre votanţi, în timp ce contracandidatul său a primit încrederea a doar 47,61% dintre alegători.

Practic, candidatul socialiştilor a avut un total de 123.807 voturi, cu 11.294 mai mult decât pro-europeanul Andrei Năstase, care a acumulat 112.513 voturi.

Prezenţa la vot în turul al doilea al alegerilor locale pentru funcţia de primar al Capitalei Republicii Moldova a fost de 37,78%.