DISTRIBUIȚI
Cotidianul.md

Alegerile locale care au loc duminică în Republica Moldova au un rol important în consolidarea luptei anticorupţie, a declarat şefa Guvernului de la Chişinău, Maia Sandu, potrivit agerpres.

Premierul moldovean a afirmat că Republica Moldova „are nevoie de oameni oneşti în toate funcţiile publice, inclusiv în administraţia publică locală”, şi i-a îndemnat pe alegători să participe masiv la urne, arătând că principala miză o reprezintă funcţia de primar al municipiului Chişinău.


Citește și : VIDEO – Noi proteste pe străzile Cataloniei, dupa ce Pedro Sánchez a refuzat o întâlnire cu Quim Torra

”Este foarte important să mergem astăzi la vot, să nu lăsăm această sarcină pentru votul repetat, peste două săptămâni, pentru că astăzi se aleg şi consilierii, nu doar primarii şi spun asta în special pentru locuitorii din oraşul Chişinău”. „Votul dumneavoastră de astăzi ne poate ajuta să consolidăm lupta noastră împotriva sistemului mafiot, pentru că vedem că în ultima vreme că unii reprezentanţi ai acestui sistem mafiot (…) încearcă din răsputeri să îşi continue schemele de corupţie şi la nivel central, şi la nivel local”, a declarat Maia Sandu după ce şi-a exercitat dreptul de vot.

”Guvernul vă poate ajuta, pe cetăţenii Republicii Moldova, dacă dumneavoastră veţi alege primari şi consilieri oameni oneşti, care să continue această luptă pe care am iniţiat-o noi la nivel central şi să se ocupe doar de interesele cetăţenilor în localităţile în care vor fi aleşi”, a insistat Maia Sandu.

Citește și : Macron cere o clarificare rapidă asupra situaţiei acordului privind Brexitul

Peste 2,8 milioane de alegători din Republica Moldova sunt aşteptaţi, duminică, la urne în cadrul alegerilor locale. Ei sunt chemaţi să voteze primarii şi membrii consiliilor locale şi raionale.