DISTRIBUIȚI
dpa

Cetăţeni turci se numără printre persoanele ucise în cele două atacuri care au avut loc miercuri seara în oraşul Hanau din sud-vestul Germaniei, a anunţat un purtător de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, informează Reuters, potrivit agerpres.

Ankara aşteaptă de la autorităţile germane „să depună maxim de efort” posibil pentru a aduce lumină în acest incident, a spus Ibrahim Kalin.


Citeşte şi: ATAC ARMAT în două baruri din Germania: Nouă oameni au fost uciși!

Potrivit cotidianului Bild, citat de dpa, unele dintre victime aveau rădăcini kurde. De asemenea, 5 dintre cele 9 persoane ucise în timpul atacurilor erau tineri, printre acestea numărându-se şi o femeie.

Parchetul federal însărcinat cu antiterorismul s-a autosesizat în anchetă şi „dispune de elemente de sprijin pentru o motivaţie xenofobă”, a anunţat un purtător de cuvânt al Parchetului.

Citeşte şi: Michael Bloomberg, atacat din toate părţile la prima dezbatere televizată a democraţilor

Potrivit unor surse apropiate anchetei, o scrisoare-confesiune şi o înregistrare video au fost găsite, după ce poliţia a anunţat în jurul orelor locale 06:00 că l-au descoperit mort pe presupusul autor al atacurilor într-un apartament, alături de o altă persoană decedată, care a fost identificată ulterior ca mama acestuia, de 72 de ani.