DISTRIBUIȚI

Poliţişti din statul Veracruz, din estul Mexicului, sunt suspectaţi că au participat împreună cu delincvenţi la un atac asupra unor migranţi care s-a soldat cu un mort şi trei răniţi, a anunţat luni parchetul din acest stat, relatează AFP, potrivit agerpres.

Atacul a avut loc sâmbătă dimineaţă, atunci când bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra unui camion la bordul căruia se afla un grup de migranţi în apropierea localităţii Juan Rodriguez Carla, la circa 500 km de Mexico, a anunţat procurorul din Veracruz, Jorge Winckler Ortiz.


Citeşte şi: O rusoaică este acuzată de spionaj în SUA

„Un grup de delincvenţi este posibil să fi participat” la atac şi „participarea unor anumiţi membri ai poliţiei nu este exclus”, a declarat procurorul.

Camionul a fost ţinta unor tiruri ale unor „persoane îmbrăcate în negru şi cu cagule” şi care dispuneau de „un vehicul care purta însemnele poliţiei”, potrivit unui raport al autorităţilor locale consultat de AFP.

O femeie de naţionalitate guatemaleză a fost ucisă şi alţi trei migranţi, printre care un copil de trei ani, au fost răniţi.

Deschiderea unei anchete privind eventuala participare a unor poliţişti la acest atac s-a produs în urma mărturiilor depuse de migranţii din grup.

„Asta este ceea ce au spus ei şi asupra acestui lucru este o anchetă în curs”, a declarat pentru AFP viceconsulul Guatemalei în Mexic, Pablo Alejandro Molina Leonardo.

Citeşte şi: Cutremur puternic la nord de Antarctica

Autorităţile mexicane au acordat vize umanitare unui număr de opt persoane care au supravieţuit atacului, a precizat diplomatul.

Statul Veracruz este unul dintre cele mai violente din Mexic, din cauza prezenţei cartelurilor de droguri.

Numeroşi migranţi din America centrală care fug de sărăcia şi criminalitatea care domneşte în ţara lor traversează regulat Mexicul pentru a încerca să revină în SUA.