DISTRIBUIȚI

Politicieni din partide ecologiste din Germania, Suedia şi Belgia plănuiesc crearea unei alianţe transpartinice sub titulatura ‘Politica pentru viitor’, care se va axa pe lupta împotriva schimbărilor climatice, a anunţat Lisa Badum (foto), deputată germană din Partidul Verzilor, transmite dpa, potrivit agerpres.

‘Politica pentru viitor’ îşi propune să răspundă mişcării tinerilor ‘Vineri pentru viitor’, care a chemat la demonstraţii în întreaga lume în această zi, pentru a face presiuni asupra guvernelor să ia măsuri împotriva schimbărilor climatice.


Vezi şi: ALERTĂ! Theresa May şi-a anunţat DEMISIA cu lacrimi în ochi! – VIDEO

Politicienii trebuie să le arate tinerilor, ‘în sfârşit, că vor răspunde provocării împreună şi peste tot în Europa’, a declarat Lisa Badum, purtătoarea de cuvânt parlamentară a Verzilor.

Co-fondatori ai iniţiativei sunt politicienii olandezi Bas Eickhout şi Tom van der Lee de la Stânga Verde, politicianul belgian regional Evelyne Huytebroeck din formaţiunea Ecolo şi suedezul Lorentz Tovatt, din Partidul Verde.

Citeşte şi: Trump a dat ordin serviciilor secrete să coopereze în ancheta lui William Barr

Lisa Badum a declarat că ‘Politica pentru viitor’ va milita pentru introducerea unui preţ minim pentru emisiile de gaze cu efect de seră şi pentru ţinte de mediu mai ambiţioase în Uniunea Europeană.

Ecologiştii propun un preţ iniţial de 40 euro/tonă de CO2 pe ansamblul UE, şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 60% la orizontul lui 2030 faţă de nivelul din 1990, ţinta actuală fiind de 40%.