DISTRIBUIȚI
www.iwcp.co.uk

Mai mulţi pasageri ai unui feribot au sărit peste bord şi au înotat spre insula Flores din Indonezia după ce trei persoane aflate la bordul navei au prezentat simptome ale noului coronavirus, a informat miercuri un oficial local, citat de DPA, scrie agerpres.

Echipajul feribotului solicitase marţi acostarea în portul Maumere din Insula Flores, însă cererea i-a fost respinsă, ceea ce i-a determinat pe unii pasageri să părăsească nava sărind peste bord, a precizat Wisnu Handoko, director pentru navigare maritimă în cadrul Ministerului Transporturilor.


Citește și : Bernie Sanders se retrage din cursa pentru Casa Albă

 

Într-un final, feribotului, care plecase din Borneo cu destinaţia Sulawesi, i s-a permis să acosteze, iar pasagerii care au sărit peste bord au fost salvaţi, a precizat el.

„Au făcut ceva extrem de periculos”, a completat Wisnu. „Apelăm la pasagerii de pe feribot să respecte regulile şi protocoalele de sănătate”, a insistat responsabilul.

Miercuri, numărul de cazuri de COVID-19 confirmate din Indonezia a ajuns 2.956, dintre care 240 s-au soldat cu decese, potrivit Ministerului Sănătăţii din această ţară.