DISTRIBUIȚI

UPDATE 2: Prima fotografie cu principalul suspect în momentul reţinerii. Presa americană vorbeşte despre un tânăr de 29 de ani, originar din Orientul Mijlociu, care avea asupra lui un act de identitate eliberat de autorităţile din Florida. Numele lui este Sayfullo Habibullaevic Saipov.


UPDATE 1: Cel puţin opt oameni au fost ucişi şi 15 răniţi, după ce o camionetă a pătruns pe o pistă de biciclişti şi a lovit mai multe persoane care pedalau în apropiere de World Trade Center. Şoferul a pierdut controlul maşinii apoi a coborât şi a început să tragă cu arme de foc la întâmplare în toţi cei aflaţi pe stradă.

UPDATE: Un vehicul a intrat marţi după-masă pe o pistă de biciclete din districtul newyorkez Manhattan; incidentul s-a soldat cu mai mulţi morţi şi zeci de răniţi, iar şoferul a fost doborât de gloanţele poliţiei.

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a afirmat că sunt opt morţi şi că este vorba de un atac terorist. Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat că nu există dovezi care să sugereze că ar fi vorba de o conspiraţie sau de o acţiune mai extinsă.

Într-o postare pe Twitter, Departamentul de Poliţie din New York (NYPD) arată că un vehicul s-a ciocnit cu altul, apoi unul din şoferi „a ieşit arătând imitaţii de arme de foc şi a fost împuşcat de poliţie”. Suspectul a fost arestat.

Ulterior, şeful NYPD a furnizat câteva detalii: vehiculul lovit era un autobuz pentru transportul elevilor şi că doi copii şi doi adulţi aflaţi înăuntru au fost răniţi. Suspectul, un bărbat în vârstă de 29 de ani, a ieşit din camionetă având asupra sa o armă de paintball şi una cu aer comprimat, de tipul cu proiectile plate din plastic. El a fost împuşcat în abdomen şi este spitalizat, iar poliţia nu intenţionează deocamdată să îi facă cunoscută identitatea.

În imaginile difuzate de televiziunile americane şi pe internet, putea fi văzută o camionetă albă lovită în partea din faţă, pe pista de biciclete paralelă cu râul Hudson. Vehiculul era inscripţionat cu logo-ul lanţului de magazine Home Depot. De asemenea, se vedeau mai multe biciclete împrăştiate pe pistă şi două victime întinse pe jos.

Un martor a declarat pentru postul Channel 7 al televiziunii ABC că a văzut camioneta mergând cu viteză ridicată spre sud şi lovind câţiva oameni, apoi câteva victime căzute în faţa liceului de elită Stuyvesant. El a adăugat că a auzit nouă sau zece focuri de armă, dar nu este sigur de unde. Şeful NYPD a precizat că suspectul a fost împuşcat de un poliţist în uniformă.

Poliţiştii sosiţi la locul incidentului au reuşit să-l anihileze pe atacator după ce l-au împuşcat. Acesta a fost apoi reţinut. Oficialii au confirmat ulterior că este vorba de un atac terorist după ce mai multe surse de securitate au spus că atacatorul ar fi strigat ‘Allah Akbar!’

Ştire iniţială: Mai multe persoane au fost ucise şi altele rănite de focuri de armă în Manhattan. Incidentul s-a produs în cartierul Tribeca, în apropiere de liceul Stuyvesant din New York. Poliţia metropolitană a anunţat că un suspect a fost reţinut.


Potrivit mai multor martori, bărbatul ar fi intrat cu camionul pe care-l conducea pe trotuar direct în pietoni şi biciclişti. Apoi a oprit şi a deschis focul la întâmplare.


Autorităţile i-au sfătuit pe cetăţeni să evite zona dintre West Street, Barclay Street şi Christopher Street, din cauza ‘anchetei care este în desfăşurare’.

Conform New York Post, cel puţin doi oameni au murit.


Un vehicul a intrat marţi după-masă pe o pistă de biciclete din districtul newyorkez Manhattan; incidentul s-a soldat cu mai mulţi morţi şi răniţi, iar şoferul a fost doborât de gloanţele poliţiei. O sursă din cadrul forţelor de ordine afirmă că evenimentul este considerat un atac terorist, informează Reuters, după cum transmite şi agerpres.

Într-o postare pe Twitter, Departamentul de Poliţie din New York arată că un vehicul s-a ciocnit cu altul, apoi unul din şoferi „a ieşit arătând imitaţii de arme de foc şi a fost împuşcat de poliţie”. Suspectul a fost arestat.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a difuzat online o fotografie cu o camionetă albă lovită în partea din faţă, pe pista de biciclete paralelă cu râul Hudson. Vehiculul era inscripţionat cu logo-ul lanţului de magazine Home Depot.

Un martor a declarat pentru postul Channel 7 al televiziunii ABC că a văzut camioneta mergând cu viteză ridicată spre sud şi lovind câţiva oameni, apoi câteva victime căzute în faţa liceului de elită Stuyvesant. El a adăugat că a auzit nouă sau zece focuri de armă, dar nu este sigur de unde.

Pe Internet a circulat o înregistrare video în care se văd câteva biciclete împrăştiate pe pistă şi două victime întinse pe jos.

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a fost informat despre incident, a anunţat primăria. Cabinetul guvernatorului statului New York, Andrew Cuomo, a comunicat că acesta a pornit spre locul incidentului.