DISTRIBUIȚI

O furtună extrem de violentă a provocat câteva decese şi a rănit 10 persoane, lovite de fulger, joi, în Munţii Tatra din sudul Poloniei, au anunţat reprezentanţii Serviciilor de salvare şi intervenţii montane, citaţi de AFP, potrivit agerpres.

„Zece persoane au fost lovite de fulger în zona masivului Giewont. S-au înregistrat câteva decese în zone diferite ale Munţilor Tatra”, a declarat coordonatorul serviciilor de salvare, Jan Krzysztof, citat de companiile mass-media poloneze, fără să ofere însă alte cifre exacte.


Citește și : Mexicul este îngrijorat de prelungirea detenţiei pentru copiii migranţi în SUA

Potrivit primelor informaţii publicate de mass-media poloneze, inclusiv de postul privat de televiziune TVN24, fulgerul ar fi lovit o cruce metalică de mari dimensiuni, instalată în vârful masivului Giewont, aflat la mică distanţă de staţiunea montană Zakopane, în momentul în care în acea zonă se afla un grup numeros de turişti.

Vremea s-a înrăutăţit brusc la jumătatea zilei, nori groşi acoperind cu rapiditate cerul, care, în cursul dimineţii, fusese degajat şi îi încurajase pe mulţi excursionişti să se aventureze pe potecile şi traseele din Munţii Tatra.

Deşi condiţiile meteorologice rămân profund nefavorabile, un elicopter al echipelor de salvare şi intervenţie a plecat în căutarea victimelor.

Citește și : Dezastrele naturale din China au afectat peste 70 de milioane de oameni