DISTRIBUIȚI
Fox News

Un grup de soldaţi venezueleni a cerut marţi azil la ambasada Braziliei la Caracas, în cursul unei revolte a militarilor împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, a făcut cunoscut o sursă din cadrul preşedinţiei de la Brasilia, relatează AFP, scrie Agerpres.

„Am primit mai multe cereri de azil din partea unor militari, dar nu putem spune numărul lor, nici care este gradul acestora”, a confirmat sursa pentru AFP.


Citește și : Brexit: Guvernul May doreşte să încheie discuţiile cu opoziţia laburistă săptămâna viitoare

Presa braziliană a informat că este vorba despre cereri de azil depuse de 25 de soldaţi venezueleni.

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, şi-a exprimat din nou marţi pe Twitter sprijinul pentru „tranziţia democratică în curs în Venezuela”, după ce mai mulţi militari au trecut de partea opozantului Juan Guaido, mişcare considerată o „tentativă de lovitură de stat” de preşedintele Nicolas Maduro.

„Îndemnăm toate ţările care recunosc idealurile de libertate să i se alăture lui Juan Guaido în căutarea unei soluţii pentru a pune capăt dictaturii lui Maduro”, a afirmat preşedinţia Braziliei într-un comunicat.

Autoproclamat preşedinte interimar şi recunoscut de peste 50 de ţări, printre care Statele Unite şi Brazilia, Juan Guaido a revendicat marţi dimineaţă într-un mesaj video difuzat pe reţelele sociale sprijinul unui grup de „soldaţi curajoşi”, susţinând că se află la baza aeriană La Carlota din Caracas.

Citește și : Venezuela: Un lider militar din tabăra Maduro a fost împuşcat în urma confruntărilor cu opoziția

Preşedintele Jair Bolsonaro a fost întotdeauna un critic virulent al regimului condus de Nicolas Maduro, însă a îndepărtat până în prezent orice intervenţie militară în ţara cu care Brazilia are frontieră comună.