DISTRIBUIȚI
Firstpost

Poliţia din Moscova a reţinut vineri mai mulţi jurnalişti cunoscuţi din Rusia, care au manifestat în sprijinul colegului lor Iban Golunov, arestat joi, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cel puţin opt protestatari, printre care ziariştii de opoziţie Ilia Azar şi Oleg Kaşin au fost urcaţi într-o dubă, cu tot cu pancartele prin care cereau eliberarea lui Golunov.


Citește și : Originea produselor este cel mai important criteriu pentru europeni la achiziţia de alimente

Ivan Golunov, în vârstă de 36 de ani, a fost arestat joi de poliţia din Moscova, care afirmă că a găsit asupra lui şi ulterior, la o percheziţie domiciliară, droguri ilegale. Avocatul jurnalistului susţine că a fost o înscenare şi că Golunov a fost bătut de poliţişti, transmite Reuters.

Golunov, angajat al portalului de ştiri online Meduza, este cunoscut în Rusia pentru anchetele privind corupţia din Moscova. Primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, este un aliat al preşedintelui Vladimir Putin.

Conducerea Meduza, cu sediul în Letonia, a comunicat vineri că Golunov primise în ultimele luni ameninţări legate de o anchetă la care lucra şi consideră că el este persecutat din cauza activităţii sale jurnalistice.

Citește și : Inundaţii de proporţii în Japonia. Sute de persoane au fost evacuate!