DISTRIBUIȚI
The Independent

Mai mulţi avocaţi au părăsit echipa ce urmează să-l apere pe fostul preşedinte american Donald Trump în procesul de impeachment în Senat, au transmis CNN şi alte media americane, potrivit AFP, scrie agerpres.  

Cinci avocaţi, dintre care doi ce ar fi urmat să conducă echipa juridică a miliardarului, au renunţat să-l reprezinte din cauza dezacordurilor legate de linia de apărare, a afirmat sâmbătă CNN, citând surse anonime.


Citește și : După 88 de zile, muzeele Vaticanului se redeschid începând de luni

Trump dorea ca avocaţii săi să continue să pledeze teza unei fraude masive la alegerile prezidenţiale, căreia i s-ar datora victoria democratului Joe Biden, mai degrabă decât să se concentreze pe legalitatea inculpării unui preşedinte care nu mai este în funcţie, a indicat CNN, precizând că miliardarul nu era dispus să discute pe acest subiect.

Printre avocaţii demisionari se află Butch Bowers şi Deborah Barbier, care urmau să preia conducerea echipei de apărători, au indicat CNN şi alte media.

‘Am muncit mult, dar nu am luat încă o decizie definitivă în privinţa echipei noastre juridice, o vom face în curând’, a scris pe Twitter Jason Miller, consilier al lui Trump, în replică la aceste informaţii de presă.

Procesul lui Donald Trump pentru ‘incitare la insurecţie’, după ocuparea Capitoliului la 6 ianuarie de către susţinători ai săi, va începe la 9 ianuarie.

Citește și : Mişcarea Black Lives Matter, propusă la Premiul Nobel pentru Pace

Însă, cu doar cinci senatori republicani dispuşi să se alăture celor 50 de democraţi pentru a considera că procesul trebuie să aibă loc, majoritatea de două treimi necesară pentru continuarea procedurilor, adică 67 de senatori, nu va fi probabil atinsă.

În schimb, o moţiune de cenzură, mai puţin severă, necesită votul a cel puţin zece senatori republicani pentru a avea o şansă de a fi adoptată, ceea ce unii consideră realizabil.