DISTRIBUIȚI
Global Look Press

Unsprezece pasageri americani care au supravieţuit accidentului aviatic produs pe 31 iulie în nordul Mexicului au intentat proces la Chicago împotriva companiei aeriene mexicane Aeromexico, potrivit unei declaraţii a biroului de avocaţi Corboy&Demetrio, relatează marţi Reuters, potrivit agerpres.

Avionul Embraer-190, cu 103 persoane la bord, s-a prăbuşit în nordul Mexicului la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Durango. Toţi pasagerii şi membri echipajului au supravieţuit, ieşind din avion înainte ca acesta să ia foc.


Citește și: Curtea Supremă braziliană ține deschisă frontiera pentru migranții venezueleni

Cel puţin 65 de pasageri erau cetăţeni americani, între care numeroşi locuitori din zona Chicago.

„Toţi cei care s-au aflat în avion au dreptul să ştie exact ce a provocat prăbuşirea aparatului de zbor. Un avion nu cade pur şi simplu din cer pentru că plouă torenţial”, a spus Thomas A. Demetrio cofondator al Corboy&Demetrio.

Aeromexico nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta acest caz.

Luis Gerardo Fonseca, directorul autorităţii aeronautice civile din Mexic, a declarat luni pentru Radio Formula că motivele prăbuşirii avionului sunt în curs de investigare.

Citește și: Militarii americani rămân fără unele aplicații pentru smartphone

Nu mai puţin de 66 de de accidente în mare parte minore şi alte 173 de incidente s-au produs în ţară în 2017, potrivit Asociaţiei piloţilor de avion din Mexic (CPAM).

Ultimul accident grav s-a produs în 2000, când un avion Aerocaribe s-a prăbuşit în sudul statului Chiapas şi 19 oameni şi-au pierdut viaţa.