DISTRIBUIȚI
AP Photo/Chiang Ying-ying

Mai multe universități din Europa, Australia sau Statele Unite și-au suspendat sau anulat programele de studii peste hotare în China, pe fondul temerilor privind răspândirea coronavirusului, informează site-ul agenției AP, scrie mediafax.

În Statele Unite, suspendarea sau anularea programelor de studii peste hotare în China și restricționarea călătoriilor în scop educațional în această țară, măsuri ce vor afecta zeci sau sute de mii de studenți, riscă să amplifice tensiunile dintre cele două țări.


Citește și : Eurodeputaţii vor ca Marea Britanie să se adapteze normelor UE

După ce oficialii americani au recomandat evitarea tuturor călătoriilor neesențiale în China, multe universități au restricționat călătoriile în această țară, inclusiv Universitatea Duke, care are și un campus în China, împreună cu Universitatea Wuhan, orașul unde a fost prima oară depistat coronavirsul.

Două dintre cele 12 cazuri de coronavirus confirmate în SUA au legătură cu mediul academic. Un caz a fost confirmat la Universitatea de Stat Arizona, iar un altul la Universitatea Massachusetts din Boston.