DISTRIBUIȚI
Literary Hub

Cetățenii germani primesc scrisori false de la consulatul ucrainean prin care li se promit recompense financiare dacă participă la războiul din Ucraina, informează mediafax.

Mai multe scrisori, atribuite în mod fals consulatului Ucrainei, au ajuns la cetățenii germani. Aceștia sunt invitați să se alăture Legiunii Internaționale din Ucraina, susține Ministerul ucrainean de Externe, potrivit Sky News.


Citește și : ‘Negustorul morţii’ Viktor Bout a ajuns în Rusia

Purtătorul de cuvânt Oleg Nikolenko a declarat că misiunea diplomatică ucraineană nu a trimis niciodată aceste mesaje, care ofereau o recompensă financiară.

Legiunea Internațională este un grup de trupe străine dedicate apărării Ucrainei.

Oleg Nikolenko a mai spus că scrisorile false fac „parte din campania de dezinformare a inamicului, care urmărește să discrediteze diplomația ucraineană, să submineze sprijinul pentru Ucraina din partea Germaniei și a cetățenilor săi”.

Citește și : Putin: Orice ţară care îndrăzneşte să atace Rusia cu arme nucleare va fi ştearsă de pe faţa pământului

De asemenea, ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat miercuri că 31 de misiuni diplomatice ucrainene au primit „menințări”. El a spus că aceasta este „o campanie are ca scop să semene frica și să-i intimideze pe diplomații ucraineni”.