DISTRIBUIȚI
Israel National News

Mai multe persoane au fost rănite, dintre care una grav, şi alte 17 au fost arestate la sfârşitul săptămânii trecute, într-o serie de ciocniri nocturne între migranţi în nordul Parisului, unde se află o tabără insalubră în continuă extindere, au indicat surse concordante citate marţi de AFP, potrivit Agerpres.

Poliţia a intervenit în urma unei dispute în care s-au folosit şi cuţite, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Trei indivizi au fost reţinuţi atunci. Două ore mai târziu, circa 50 de persoane, între care afgani şi eritreeni, au fost implicate într-o altercaţie, determinând o nouă intervenţie a forţelor de ordine, care au recurs la gaze lacrimogene. Douăzeci şi şapte de oameni au fost răniţi.


Citește și : May și Merkel s-au pus de acord cu necesitatea unui Brexit ‘ordonat’

În noaptea următoare, circa 50 de afgani şi eritreeni s-au luat din nou la harţă şi au aruncat cu pietre în direcţia poliţiei, care a ripostat cu dispozitive tip flashball (gloanţe de cauciuc). Opt indivizi au fost arestaţi preventiv, a indicat o sursă din poliţie.

Ceva mai târziu a izbucnit un nou scandal cu doi răniţi, dintre care unul grav, iar un ultim conflict a avut loc duminică.

Un responsabil al organizaţiei Medecins du Monde, care dispune de o clinică mobilă în zonă, a declarat pentru France Presse că luni personalul clinicii a acordat îngrijiri unui număr important de răniţi în urma acestor ciocniri.

„Am mai întâlnit astfel de probleme şi în alte părţi, dar niciodată de o asemenea amploare. Cu cât condiţiile se degradează mai tare, cu atât lupta pentru supravieţuire devine mai aprigă”, a remarcat Pierre Henry, director general al asociaţiei France Terre D’Asile.

Citește și : Bolsonaro: O intervenţie militară în Venezuela riscă să genereze un război de gherilă

Joia trecută, peste 300 de persoane au fost evacuate din această tabără deosebit de insalubră instalată pe o şosea din apropierea staţiei de metrou Porte de la Chapelle din nordul capitalei franceze, nu departe de aşa-zisa „colină a crack-ului”, unde se strâng toxicomanii. Câteva sute de alţi migranţi nu au putut fi însă preluaţi de autorităţi şi au rămas în corturile instalate direct pe asfalt, la nivelul ţevilor de eşapament ale maşinilor care trec.

Între 900 şi 1800 de migranţi au fost recenzaţi în toate taberele existente în Paris.