DISTRIBUIȚI
AP

Un seism de intensitate moderată s-a produs în sud-vestul Islandei, a anunţat luni biroul naţional de meteorologie, informează agenţia DPA, potrivit agerpres. Au fost înregistrate unele pagube materiale, însă nu au fost raportate persoane rănite.

Cutremurul cu magnitudinea 5,4 a avut epicentrul în apropiere de Grundvik, la aproximativ 50 de kilometri sud-vest de capitala Reykjavik şi a fost resimţit în întreaga regiune din Peninsula Reykjanes.


Citeşte şi: O camionetă a căzut într-o prăpastie din Peru (VIDEO)! 16 oameni au murit! – Black News

Seismul, care s-a produs la ore târzii în ziua de duminică, s-a numărat printre numeroasele replici dintr-o nouă serie de cutremure care a început sâmbătă după-amiază.

Sute de replici au urmat luni dimineaţă, au indicat autorităţile, atribuind activitatea seismică recentă mişcărilor magmei sub scoarţa terestră.

Anul trecut, un vulcan a erupt timp de mai multe luni în regiune, eveniment însoţit de o serie de seisme mai puternice.

Citeşte şi: Cel mai vast incendiu al anului din California continuă să facă ravagii – Black News

Un important vulcanolog islandez, Thorvaldur Thórdarson, a declarat pentru postul RÚV că ţara ar trebui să se pregătească pentru o erupţie puternică pe peninsulă. Aceasta s-ar putea produce anii următori sau chiar şi peste câteva luni, a precizat el.

Principalul aeroport al Islandei, Keflavik, este situat în această regiune.