DISTRIBUIȚI

Mai mult de jumătate dintre germani rămân nemulţumiţi de gestionarea de către guvern a crizei coronavirusului, în ciuda progreselor privind vaccinările, slăbirea restricţiilor şi scăderea cifrelor infecţiei, relatează sâmbătă DPA, potrivit agerpres.  

Într-un sondaj realizat de institutul de cercetare a opiniei YouGov pentru agenţia germană de presă, 24% dintre respondenţi s-au declarat „foarte nemulţumiţi” şi alţi 30% „destul de nemulţumiţi” de acţiunile guvernului.


Citește și : O poliţistă din Franţa, ATACATĂ cu cuţitul (VIDEO)! Starea ei este critică!

În schimb, doar 6% sunt „foarte mulţumiţi” şi 35% „destul de mulţumiţi”. Cinci la sută nu şi-au dat părerea.

Însă sondajul, care a chestionat 2.085 de persoane între 21 şi 24 mai, a oferit o licărire de veşti bune pentru guvernul cancelarului Angela Merkel, în timp ce Germania se pregăteşte pentru alegeri naţionale în septembrie.

În martie, 65% dintre germani erau nemulţumiţi de răspunsul la coronavirus şi doar 30% satisfăcuţi.

Numai în rândul susţinătorilor blocului conservator la putere al lui Merkel CDU/CSU satisfacţia depăşeşte nemulţumirea, de la 62 la 36% în ultimul sondaj.

Citește și : Guvernul japonez PRELUNGEŞTE starea de urgenţă

În schimb, 84% dintre susţinătorii Alternativei pentru Germania (AfD) de extremă dreaptă sunt nemulţumiţi.

După 16 ani de guvernare, Merkel nu candidează pentru realegere. În timp ce pandemia s-a prelungit, sprijinul pentru conducerea ei se reduce şi alianţa CDU/CSU se confruntă acum cu un Partid al Verzilor în creştere de popularitate.