DISTRIBUIȚI
Mirror

Marea Britanie a înregistrat miercuri mai mult de 6.178 de noi cazuri de Covid-19, confirmând un puternic focar al epidemiei de care se temeau autorităţile în cea mai afectată ţară din Europa, cu aproape 42.000 de morţi, potrivit AFP, scrie news.ro .

Aceste noi cazuri se adaugă la 409.729 de persoane diagnosticate de la începutul epidemiei, potrivit cifrelor anunţate miercuri de ministrul Sănătăţii.


Citește și : Italia cere garanţii privind repatrierile şi relocările migranţilor către alte state UE

Moartea a încă 37 de persoane este de asemenea critică, numărul total al victimelor ajungând la 41.825.

Dr. Simon Clarke, profesor de microbiologie celulară la Universitatea Reading, a calificat drept „foarte îngrijorătoare” această creştere, inedită din luna mai.

„Dacă este adevărat că mult mai multe teste au fost efectuate astăzi, este o dovadă clară că răspândirea virusului s-a accelerat”, a subliniat el.

Citește și : Turnul Eiffel a fost redeschis după ce a fost evacuat în urma unei ameninţări cu bombă

Premierul Boris Johnson a anunţat marţi noi restricţii, în special închiderea pub-urilor, barurilor şi restaurantelor după ora 22.00, începând de joi în Anglia.

După ce a îndemnat populaţia să se întoarcă la muncă pentru a contribui la relansarea economiei, Guvernul şi-a schimbat poziţia şi cere de-acum britanicilor să lucreze de acasă cât mai mult posibil.