DISTRIBUIȚI

Liderii politici ai Lituaniei au fost imunizaţi în direct la TV cu doze de vaccin anti-COVID-19 de la Astra Zeneca, pentru a spori încrederea populaţiei în acest vaccin, informează luni dpa, potrivit agerpres.

Preşedintele Gitanas Nauseda (foto) şi premierul Ingrida Simonyte au fost inoculaţi luni fiecare cu prima dintre cele două doze de vaccin AstraZeneca necesare pentru o imunizare completă, la clinici din capitala lituaniană Vilnius.


Citeşte şi: Iordania va permite tranzitul armatei americane după bunul plac

Preşedintele parlamentului Viktorija Cmilyte-Nielsen şi ministrul sănătăţii Arunas Dulkys au primit la rândul lor, luni, prima doză de vaccin.

Lituania, la fel ca multe alte ţări din Uniunea Europeană, a suspendat temporar vaccinările cu AstraZeneca pentru a verifica posibilele efecte adverse.

Citeşte şi: Nikol Paşinian numeşte un nou şef de Stat Major în Armenia

După ce vaccinul AstraZeneca a fost aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), imunizările cu acest vaccin au fost reluate în acest stat baltic membru al UE.

Atât preşedintele Gitanas Nauseda, cât şi premierul Ingrida Simonyte au îndemnat populaţia lituaniană să le urmeze exemplul şi să se vaccineze.