DISTRIBUIȚI

Lufthansa, cel mai mare grup de companii aeriene din Europa, a optat pentru o adresare neutră, care nu implică referirea la gen, în anunţurile adresate pasagerilor aflaţi la bordul avioanelor sale şi a decis să renunţe la tradiţionala formulă „Doamnelor şi domnilor”, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Echipajele sunt obligate să aleagă un discurs care să se adreseze tuturor pasagerilor”, a declarat pentru APF un purtător de cuvânt al grupului, confirmând astfel o informaţie publicată de ziarul Bild.


Citeşte şi: UE ameninţă Belarusul cu suspendarea vizelor

Formula clasică ar putea fi înlocuită cu ”Dragi pasageri” sau pur şi simplu cu „Bună ziua”, a precizat aceeaşi sursă, justificând decizia prin „dezbaterile care au loc în prezent în societate şi printr-o recunoaştere, pe bună dreptate, a tuturor”.

„Este un proces care va lua ceva timp”, a adăugat purtătorul de cuvânt, potrivit căruia această decizie este valabilă pentru toate companiile grupului, din care mai fac parte Austrian Airlines, Swiss, Eurowings şi Brussels Airlines.

Citeşte şi: Moscova răspunde la rezultatul alegerilor din R.Moldova: ‘ Vom consolida factorul transnistrean’

Noua directivă nu se aplică doar în adresările faţă de pasagerii, ci şi faţă de toate categoriile profesionale ale grupului.