DISTRIBUIȚI
www.haaretz.com

Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, a sosit duminică seara în Venezuela, unde urmează să se întâlnească cu şeful statului, Nicolas Maduro, care susţine revendicările palestiniene pe scena internaţională, relatează AFP, potrivit agerpres.

Întrevederea lui Abbas cu Maduro este programată luni, la palatul prezidenţial Miraflores.


Citeşte şi: Cutremur într-o mină din Polonia. Doi oameni au murit, alţi trei sunt dispăruţi

Vizita lui Abbas intervine la câteva zile după ce liderul palestinian şi-a atras condamnări din partea Israelului, Statelor Unite ale Americii, Uniunii Europene şi Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru declaraţiile făcute la 30 aprilie, în faţa Consiliului naţional palestinian, în care sugera că masacrele comise împotriva evreilor în Europa de-a lungul istoriei au avut drept cauză nu atât antisemitismul, cât rolul acestora în societate, mai ales în sectorul bancar.

Liderul palestinian a prezentat vineri scuze, reafirmându-şi condamnarea Holocaustului şi a ‘antisemitismului sub toate formele sale’.

Citeşte şi: Aleasa lui Trump ar fi vrut să renunţe la conducerea CIA

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro candidează pentru un nou mandat la scrutinul ce va avea loc la 20 mai, boicotat de opoziţie şi criticat de o mare parte a comunităţii internaţionale.

În luna ianuarie, ministrul de externe palestinian Riyad al-Malki a întreprins o vizită la Caracas, unde a primit sprijinul guvernului venezuelean în faţa deciziei administraţiei de la Washington de a recunoaşte oraşul Ierusalim drept capitala Israelului şi de a transfera ambasada SUA în Oraşul Sfânt.