DISTRIBUIȚI
www.haaretz.com

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a salutat joi acordul de reconciliere încheiat la Cairo între grupările rivale palestiniene Hamas şi Fatah, considerându-l ”un acord final pentru a pune capăt divizărilor”, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Salut acordul de la Cairo şi dau instrucţiuni delegaţiei (din capitala egipteană) să-l semneze imediat”, a declarat Abbas, contactat telefonic de către agenţia franceză de presă.


Citeşte şi: Un avion militar spaniol S-A PRĂBUŞIT după ce a participat la parada organizată de Ziua Naţională – FOTO/VIDEO

Abbas a precizat că a primit o prezentare detaliată a negocierilor de la Cairo şi consideră documentul drept ”un acord final pentru a pune capăt divizărilor”.

Hamas şi Fatah au ajuns la un acord după aproape două zile de discuţii desfăşurate cu uşile închise la Cairo şi care au avut drept scop concretizarea unei reconcilieri anunţate săptămâna trecută, a indicat joi Hamas într-un comunicat, citat de AFP.

Biroul şefului Hamas, Ismail Haniyeh, care a anunţat acest acord nu a oferit detalii. O conferinţă de presă este prevăzută să aibă loc la amiază în Cairo, potrivit unei surse din cadrul Fatah.