DISTRIBUIȚI

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a prelungit până la data de 5 iunie starea de urgenţă declarată în Cisiordania din cauza epidemiei, a anunţat marţi agenţia oficială de presă Wafa, preluată de Reuters şi agerpres.

În baza stării de urgenţe declarate în urmă cu două luni, palestinienii au fost obligaţi să-şi limiteze deplasările în afara locuinţei la cele esenţiale, iar trecerile de frontieră cu Israel şi Iordania au fost închise.


Citeşte şi: Un avion PLIN cu ajutoare medicale S-A PRĂBUŞIT în Somalia. TOŢI cei aflaţi la bord au murit!

Condiţiile au fost însă relaxate luna trecută, când unele afaceri s-au putut redeschide în speranţa repornirii economiei palestiniene paralizate.

Duminică, zeci de mii de muncitori palestinieni au primit permisiunea să-şi reia lucrul în Israel.

Moscheile şi instituţiile de învăţământ rămân închise, iar adunările publice sunt în continuare interzise.

Autorităţile palestiniene au raportat 345 cazuri de infectare cu coronavirus şi două decese în Cisiordania, cu o populaţie de circa 3 milioane de locuitori.

Citeşte şi: Antiaeriana siriană a interceptat mai multe rachete israeliene

În Fâşia Gaza, teritoriu palestinian controlat de mişcarea islamistă Hamas, rivala lui Abbas, au fost raportate 17 infectări într-o populaţie de circa 2 milioane.

În Gaza, Hamas a închis moschei şi şcoli şi a interzis adunările numeroase, dar a considerat că nu sunt necesare restricţii totale de deplasare.

Cisiordania şi Fâşia Gaza se află la o distanţă de 40 km, despărţite fiind de Israel.