DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, internat duminica trecută din cauza unei infecţii la plămâni, va rămâne deocamdată în spital, transmit Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

Liderul palestinian în vârstă de 83 de ani ar fi urmat să fie externat duminică din spitalul din Ramallah, Cisiordania, dar acest lucru s-a amânat, a indicat biroul lui Abbas într-un mesaj adresat presei. Nu a fost menţionată o dată privind ieşirea sa din spital.


Citește și : Kim Jong-un şi-a reafirmat dorinţa pentru denuclearizare şi pentru organizarea unui summit cu Trump

Un oficial palestinian care a dorit să i se păstreze anonimatul a afirmat la rândul său că Mahmoud Abbas continuă să primească tratament şi nu va fi externat duminică, dar are întrevederi în salonul său cu responsabili internaţionali şi palestinieni.

Agenţia oficială de presă palestiniană Wafa a dat asigurări, într-un comunicat în care îl citează pe directorul medical al spitalului Istishari, Said Sarahneh, că starea liderului palestinian se îmbunătăţeşte „continuu şi rapid”.

Starea de sănătate a lui Mahmoud Abbas, cunoscut ca un fumător înrăit, face frecvent obiectul unor zvonuri. În februarie, sănătatea sa a ridicat mari semne de întrebare după ce a fost supus unor investigaţii medicale în cursul unei vizite în Statele Unite.

Citește și : Aviaţia militară israeliană a lovit obiective militare ale Hamas din sudul fâşiei Gaza