DISTRIBUIȚI

Magnatul presei Rupert Murdoch, în vârstă de 91 de ani, şi a patra sa soţie, modelul american Jerry Hall, vor divorţa, a anunţat miercuri New York Times, precizând că separarea nu va avea niciun impact asupra imperiului său media, News Corp, informează AFP, potrivit agerpres.

Murdoch, a cărui avere este estimată de Forbes la 17 miliarde de dolari, şi Hall s-au căsătorit în martie 2016 la Londra, cu mare fast.


Citeşte şi: G7 va face ‘propuneri concrete’ pentru ‘creşterea presiunii asupra Rusiei’ – Black News

Rupert Murdoch a transformat mass-media anglo-saxone cu stilul său senzaţionalist şi le-a pus în slujba unui conservatorism apropiat de populism, favorabil Brexitului şi trumpismului.

Prin intermediul grupului său News Corp, magnatul deţine sute de media, în special în SUA, inclusiv companii care controlează influentul post conservator Fox News, cotidianul economic Wall Street Journal şi tabloidul de dreapta New York Post. El este, de asemenea, patronul publicaţiilor britanice The Sun şi The Times şi al unor ziare din Australia.

Potrivit New York Times, care a anunţat divorţul pe baza a două surse anonime apropiate cuplului, nu se aşteaptă ca separarea să aibă vreun impact asupra structurii imperiului Murdoch.

Întrebat de AFP la New York, un purtător de cuvânt al magnatului a refuzat să comenteze, iar un reprezentant al lui Jerry Hall nu a răspuns.

Keith Rupert Murdoch a fost căsătorit prima dată, între 1956 şi 1967, cu Patricia Booker, o însoţitoare de zbor australiană, iar apoi, timp de peste 30 de ani, până în 1999, cu o jurnalistă britanică, Anna Mann, care, potrivit presei de la acea vreme, a primit peste un miliard de dolari după divorţul lor.

Citeşte şi: Preşedintele ales al Columbiei şi preşedintele Venezuelei au discutat probleme legate de graniţă – Black News

Câteva zile mai târziu, miliardarul s-a căsătorit cu o femeie de afaceri de origine chineză, Wendi Deng, absolventă a Universităţii Yale. Cei doi au divorţat în 2013 la New York.

În total, Rupert Murdoch este tatăl a şase copii, iar viitoarea sa fostă soţie, Jerry Hall, de asemenea actriţă şi fostă parteneră a lui Mick Jagger, este mama a patru copii cu solistul trupei The Rolling Stones.