DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă atacul terorist de la Kabul, soldat cu 103 morţi şi 235 de răniţi, şi reafirmă angajamentul ferm al României de a sprijini combaterea terorismului internaţional.

”Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm atacul terorist care a avut loc la data de 27 ianuarie 2018, la Kabul, Afghanistan, soldat cu numeroase victime. Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă întreaga solidaritate faţă de autorităţile afghane şi poporul afghan şi transmite condoleanţe familiilor victimelor şi exprimă întreaga speranţă pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite”, au transmis oficialii MAE, potrivit news.ro .


Aceştia au reafirmat ”angajamentul ferm al României de a sprijini combaterea terorismului internaţional, care reprezintă un atentat inadmisibil la adresa vieţii unor persoane nevinovate”.

Citește și : Donald Trump îndeamnă la o „acţiune decisivă” împotriva talibanilor în urma atentatului de la Kabul

Un atac sinucigaş cu bombă a avut loc sâmbătă, la ora locală 12.15, în centrul oraşului Kabul. Atacatorii au condus o ambulanţă-capcană, plină cu explozibil, dincolo de un punct de verificare al poliţiei, pe o stradă care era deschisă doar celor care lucrează pentru instituţii guvernamentale.

Atacul a fost revendicat de talibani, iar ultimul bilanţ al victimelor prezentat de autorităţi arată că s-au înregistrat 103 morţi şi 235 de răniţi, printre victime aflându-se numeroşi poliţişti.