DISTRIBUIȚI
Reuters

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a declarat că Guvernul de la Caracas nu va permite ca Statele Unite și Uniunea Europeană să influențeze rezultatele negocierilor purtate în Barbados cu reprezentanții opoziției, potrivit agenției TASS, scrie mediafax.

„Venezuela nu va ceda în fața șantajului Statelor Unite și Uniunii Europene”, a declarat Maduro, în cadrul unui discurs televizat.


El a mai adăugat că singurii care vor avea un cuvânt de spus în cadrul acestor negocieri vor fi reprezentanții Guvernului și cei ai opoziției.

Citește și : Pompeo: SUA doresc ca Iranul să vină la masa negocierilor

Maduro a informat, cu ocazia discursului, că delegația Administrației sale s-a întors deja din Barbados, după o nouă rundă de negocieri cu reprezentanții opoziției. În luna mai autoritățile de la Caracas și liderii opoziției au purtat cel puțin două runde de discuții indirecte la Oslo, iar pe 8 iulie negocierile au fost reluate, de data aceasta în Barbados.

Liderul opoziției, Juan Guaido, care a fost recunoscut ca președinte interimar al țării de peste 50 de state, a declarat că discuțiile trebuie să ducă la o soluție sustenabilă pentru criza cu care se confruntă țara și nu ar trebui să fie folosite de către partidul aflat la putere pentru a obține mai mult timp.

Citește și : O aeronavă americană de supraveghere monitorizează situația din Strâmtoarea Hormuz