DISTRIBUIȚI
Reuters

O posibilă agresiune din partea Statelor Unite împotriva Venezuelei nu poate fi justificată, a declarat liderul venezuelean Nicolas Maduro, în contextul în care președintele american Donald Trump a anunțat că că o intervenţie militară în rămâne o „opţiune”, relatează site-ul agenției Tass, scrie mediafax.

„Statele Unite nu au nicio scuză pentru o posibilă agresiune în Venezuela”, a declarat Maduro.


Citește și : Pompeo a oferit Congresului SUA o informație recentă despre investigația privind uciderea lui Khashoggi (Departamentul de Stat)

„Planul pentru Venezuela este mai mult sau mai puțin similar cu ceea ce s-a întâmplat în Libia”, a adăugat Maduro.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

Citește și : Majoritatea țărilor membre UE sunt de acord cu reformele privind drepturile de autor

Administraţia Vladimir Putin a avertizat că va face totul pentru apărarea preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, după ce, pe fondul speculaţiilor privind o presupusă invazie militară prin Columbia, Casa Albă a reiterat că preşedintele Donald Trump menţine „toate opţiunile”.