DISTRIBUIȚI
Washington Times

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a dat ordin marţi ca toate persoanele contaminate cu noul coronavirus să fie spitalizate, dând asigurări că sistemul de spitale al acestei ţări aflate în criză ar avea peste 20.000 de paturi pregătite să îi primească pe bolnavii de COVID-19, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Este un ordin pe care îl dau. Trebuie să ajungem la o spitalizare de 100% a cazurilor (de COVID-19 – n.r.). 100%”, a spus liderul socialist într-o alocuţiune televizată.


Citeşte şi: TSUNAMI în marina americană: Şeful forţelor navale a DEMISIONAT!

Potrivit vicepreşedintei Delcy Rodriguez, în Venezuela au fost înregistrate 166 de cazuri de coronavirus şi şapte decese cauzate de COVID-19.

„Am reuşit să ţinem sub control pandemia şi în situaţia actuală putem spitaliza şi izola toate cazurile”, a adăugat Nicolas Maduro.

Potrivit acestuia, Venezuela numără 23.500 de paturi în spitale.

Până acum, persoanele contaminate cu coronavirus erau obligate să se autoizoleze la domiciliu, iar cazurile cele mai grave erau duse la dispensare, clinici şi spitale.

Citeşte şi: Rafael Correa, condamnat la ani grei de închisoare în Ecuador

Însă experţii independenţi ai Reţelei de apărare a epidemiologiei naţionale afirmă că Venezuela, ţară cu 30 de milioane de locuitori, nu are decât 206 locuri la terapie intensivă, dintre care jumătate la Caracas. Iar comunitatea medicală se teme de un aflux masiv de pacienţi în spitalele prost echipate şi uneori insalubre.

În încercarea de a opri răspândirea coronavirusului, Nicolas Maduro a decretat o izolare cvasi-totală în urmă cu aproape o lună, iar zborurile internaţionale şi interne au fost suspendate.