DISTRIBUIȚI
Montreal Gazette

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a numit decizia mai multor ţări europene de a-l recunoaşte pe liderul opoziţiei Juan Guaido drept preşedintele legitim al ţării ca fiind „laşă” şi „dezastruoasă”, scrie The Guardian, potrivit news.ro .

Vorbind în faţa militarilor în statul nordic Aragua, Maduro a declarat că este ţinta unei conspiraţii „gringo” (cetăţeni din afara Americii Latine) pentru a înfrânge revoluţia bolivariană pe care a moştenit-o de la mentorul său politic, Hugo Chavez.


Citește și : Rusia investeşte 4,7 miliarde de dolari pentru dezvoltarea infrastructurii în regiunea Crimeea

„Eu, Nicolas Maduro, preşedintele legitim şi constituţional al Republicii Bolivariene a Venezuelei, jur (…) că voi apăra cu viaţa Venezuela”, a afirmat Maduro.

Maduro a afirmat că ţara sa are în faţă un test istoric, după ce mai multe naţiuni UE printre care Marea Britanie, Germania, Franţa, Spania l-au recunoscut pe rivalul său Juan Guaido drept preşedintele legitim al ţării.

„Voi continua să guvernez împreună cu oamenii, încă şase ani, aşa cum am dreptul”, a precizat Maduro.

El l-a criticat în mod special pe premierul spaniol Pedro Sanchez.

„Guvernul laş al Spaniei a luat o decizie dezastruoasă (…) şi îi transmit domnului Sanchez că Dumnezeu nu doreşte acest lucru, dar, dacă într-o zi va avea loc o lovitură de stat, dacă într-o zi va avea loc o intervenţie militară gringo, mâinile dumneavoastră (…) vor fi pline de sânge la fel ca cele ale lui Jose Maria Aznar (premierul spaniol între 1996 şi 2004) în timpul războiului din Irak”, a declarat el.

„Istoria îşi va aminti de dumneavoastră ca de o marionetă care a fost la serviciile politicilor de intervenţie ale lui Donald Trump”, a adăugat Maduro.

Citește și : Ministrul apărării din Germania, într-o vizită la trupele germane din Lituania

„Acceptăm să primim ultimatumuri în Venezuela?”, a întrebat Maduro, iar răspunsul publicului a venit imediat: „Nu!”.

Maduro l-a acuzat, de asemenea, pe Trump că este obsedat de ideea invadării Venezuelei.

„Crede că putem fi intimidaţi. Nu … Care este cauza unei intervenţii militare? Petrolul? Fierul? Aluminiul? Aur sau diamante? Gaze? Apă? Care este cauza?”, a întrebat Maduro.

Maduro a susţinut şi că membrii opoziţiei “şi-au vândut sufletul diavolului imperialist”.

“Venezuela trebuie să răspundă şi să îşi lovească oponentul. Stânga, dreapta, stânga, stânga, stânga, dreapta, stânga. Cu ambele mâini. Haideţi să lovim … trădătorii, cei care doresc o lovitură de stat şi cei care cer o intervenţie gringo în Venezuela”, a adăugat Maduro.