DISTRIBUIȚI
Hot Recent News

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat miercuri că autorizaţia dată de Statele Unite gigantului energetic american Chevron de a opera în Venezuela în pofida sancţiunilor este un pas în ‘direcţia bună’, însă liderul de la Caracas a cerut ridicarea completă a restricţiilor impuse ţării sale, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Licenţele pe care Washingtonul le-a acordat Chevron şi altor companii ‘merg, fără îndoială, în direcţia bună, deşi nu sunt suficiente pentru ceea ce solicită Venezuela, şi anume ridicarea completă a tuturor măsurilor coercitive unilaterale asupra industriei petroliere’, a afirmat Maduro într-o conferinţă de presă.


Citește și : Penitenciarele din Marea Britanie rămân fără locuri. Vor fi folosite 400 de celule ale Poliției

O serie de contracte ce vor fi semnate în curând între compania de stat PDVSA şi Chevron, în urma autorizaţiei, vor fi ‘foarte pozitive pentru ambele părţi’, a spus Maduro, fără a oferi alte detalii.

Departamentul Trezoreriei al SUA a prelungit săptămâna trecută licenţa Chevron pentru creşterea producţiei şi extinderea operaţiunilor în Venezuela, ca parte a planului de a încuraja discuţii politice între Maduro şi opoziţie în perspectiva unor alegeri prezidenţiale.

Washingtonul a spus însă în mod clar că orice progres în strategia sa de eliminare a sancţiunilor va veni numai după ce părţile vor ajunge la acorduri în ce priveşte un calendar electoral, reincluderea candidaţilor excluşi, acces pentru observatori electorali internaţionali.

Citește și : Mii de locuitori din Herson, evacuați din cauza bombardamentelor intense ale rușilor