DISTRIBUIȚI
Semana

Liderul venezuelean Nicolas Maduro l-a acuzat pe președintele american Donald Trump că a ordonat asasinarea sa, în timp ce Rusia a cerut niercuri medierea situației care adâncește divizarea la nivel geopolitic, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Lupta pentru a controla Venezuela, care deține cele mai mari rezerve de petrol din lume, s-a intensificat în urma sacțiunilor impuse de Statele Unite și a încercărilor de a-l aresta pe liderul opoziției și autoproclamatul președinte interimar Juan Guaido.


Citește și : Trump acuză serviciile de informaţii americane că sunt „naive” şi că „se înşeală” în privinţa Iranului

Într-un interviu acordat agenției ruse de presă RIA, Maduro, în vârstă de 56 de ani, care se confruntă cu cea mai mare provocare a conducerii sale de la înlocuirea lui Hugo Chavez, cu șase ani în urmă, a declarat că Trump i-a cerut țării vecine, Columbia, să îl omoare.

”Donald trump a dat, fără îndoială, ordin să mă ucidă și i-a cerut guvernului din Columbia și mafiei columbiene să mă ucidă”, a afirmat Maduro.

Bogota și Washingtonul au negat acest lucru, în timp ce adeversarii săi au spus că Maduro se folosește de astfel de acuzații pentru a crea o perdea de fum când are probleme.

Citește și : 12 persoane au murit în urma inundaţiilor din nordul Arabiei Saudite (Apărarea Civilă)

Pe de altă parte, speculațiile privind o posibilă intervenție militară împotriva sa au fost alimentate în această săptămână când consilierul pe probleme de securitate al lui Trump, John Bolton avea asupra lui o mapă pe care scria ”5.000 de trupe în Columbia”.