DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a prezentat nişte picături pe care le-a calificat drept „miraculoase” şi despre care a dat asigurări că neutralizează coronavirusul în proporţie de 100%, dacă sunt folosite din patru în patru ore, transmite EFE, potrivit agerpres.

„După ce am primit permisiunea din partea oficialităţilor sanitare din ţară, vă pot prezenta medicamentul care neutralizează 100% coronavirusul, Carvativir, mai bine cunoscut sub numele de picăturile miraculoase ale lui Jose Gregorio Hernandez”, a declarat duminică Maduro în timpul unei alocuţiuni televizate pe tema situaţiei epidemice din Venezuela.


Citește și : O furtună puternică A MĂTURAT coasta de sud-est a Africii! 12 oameni au murit!

 

Acest tratament – a explicat Maduro – este rezultatul mai multor studii clinice, ştiinţifice şi biologice care s-au desfăşurat pe parcursul a nouă luni şi au inclus teste făcute pe bolnavi, cu simptome moderate sau în stare gravă, care şi-au revenit întotdeauna, graţie acestor picături.

„Zece picăturele sub limbă, din patru în patru ore, şi miracolul e gata, este un antiviral puternic, foarte puternic, care neutralizează coronavirusul”, a insistat Maduro, care a adăugat că toate informaţiile legate de acest produs „vor fi publicate în reviste internaţionale”.

Carvativirul – a continuat preşedintele venezuelean – este un medicament „complet inofensiv”, căci „nu are niciun efect secundar sau negativ”, sau cel puţin asta o dovedesc „testele în masă” care s-au făcut în Venezuela.

Începând de luni, în Venezuela va începe „producţia în masă” a acestui medicament, pentru care guvernul are în vedere să stabilească un sistem de distribuţie direct care să asigure furnizarea Carvativirului către toate spitalele şi centrele de sănătate din ţară, a mai anunţat Maduro.

Citește și : Moderna AMÂNĂ un transport de vaccin în Polonia

În plus, Maduro intenţionează să exporte mii de doze de Carvativir în ţările care, împreună cu Venezuela, fac parte din blocul ALBA-TCP (Cuba, Nicaragua, Bolivia, Haiti şi alte ţări din Caraibe) şi să-l comercializeze în alte state cu care menţine „o relaţie strategică”, fără să menţioneze care anume.

Maduro numeşte Carvativirul „picături miraculoase” într-o aluzie la medicul venezuelean Jose Gregorio Hernández (1864-1919), care va fi beatificat în acest an de Biserica Catolică, după ce papa Francisc a aprobat un miracol atribuit acestui doctor.