DISTRIBUIȚI
Washington Post

Primăria Madridului a aprobat miercuri prin vot interzicerea spectacolelor de circ cu animale sălbatice, o măsură reclamată de mult timp de apărătorii drepturilor animalelor din Spania, cu două luni înainte de alegerile municipale, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Ahora Madrid, grupul de stânga al edilei capitalei, Manuela Carmena, a votat pentru acest text care modifică ordonanţa municipală privind protecţia animalelor, alături de socialişti şi de liberalii de la Ciudadanos, în timp ce conservatorii din Partidul Popular au votat împotrivă.


Citește și : Bolsonaro : Armata braziliană nu dorește și nu pregătește o intervenție militară în Venezuela

Madridul se aliniază astfel numeroaselor colectivităţi spaniole care au interzis circul cu animale sălbatice la presiunea militanţilor anti-coride şi în favoarea cauzei animalelor, foarte activi în Spania.

Manuela Carmena, fostă judecătoare de stânga aleasă în 2015 în fruntea primăriei capitalei spaniole, aspiră la un al doilea mandat la alegerile municipale din 26 mai.

Potrivit platformei InfoCircos, care militează pentru interzicerea prezenţei în circuri a animalelor sălbatice în Spania, nouă regiuni din 17 au interzis astfel de spectacole, printre care Catalonia, Valencia şi Aragon, precum şi numeroase primării locale.

Citește și : Criza din Venezuela: Guaido face apel la organizarea de noi proteste împotriva lui Maduro