DISTRIBUIȚI
The Irish Times

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a declarat joi „rezonabil de încrezător” privind ratificarea de către Parlamentul britanic a acordului de Brexit, afirmând că vrea să creadă că „Boris Johnson va avea o majoritate”, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Sunt mulţumit că s-a reuşit ajungerea la un acord”, a declarat preşedintele francez la sosirea la Bruxelles, unde a luat parte la o reuniune a grupului „Renew Europe” din Parlamentul European din care face parte partidul său.


Citește și : Scandal imens în presa de la vecini. Directorul postului naţional de radio a fost demis!

Salutând o „veste bună”, el a subliniat apoi că „satisfacţia este însoţită de o prudenţă legitimă pentru că, instruiţi de istorie, ştim că parlamentele pot să nu se regăsească în acord”.

Dar „vreau să cred că Boris Johnson va avea o majoritate pentru a susţine acest acord aprig discutat”, a adăugat el la sosirea la summitul european.

Deputaţii britanici au aprobat organizarea unei şedinţe extraordinare sâmbătă pentru a se pronunţa asupra noului acord, dar votul se anunţă foarte nesigur.

Din punctul de vedere al lui Emmanuel Macron, acordul „răspunde obiectivelor noastre: de partea europeană, apărarea integrităţii pieţei unice şi a libertăţii şi, de partea britanică, existenţa tuturor garanţiilor pentru menţinerea integrităţii lor”.

„Acest acord pare un bun compromis”, a adăugat el, salutând „munca de mare calitate” realizată de negociatorul şef al UE, Michel Barnier, şi de echipa sa.

Citește și : Parisul și Bagdadul discută mecanismele de judecare a jihadiștilor