DISTRIBUIȚI
afp

Preşedintele francez Emmanuel Macron are în vedere interzicerea completă a manifestaţiilor pe Champs Elysees, după distrugerile provocate pe celebrul bulevard parizian la cea mai recentă ediţie a protestului „vestelor galbene”, desfăşurată sâmbătă, a indicat luni un oficial al preşedinţiei franceze, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Faimosul restaurant Fouquet, un magazin de produse de lux, mai multe chioşcuri de ziare şi maşini au fost incendiate în timpul protestelor de sâmbătă.


Citește și: Un tânăr din Christchurch, INCULPAT pentru preluarea imaginilor cu atacul terorist

După aceste proteste, care au amintit de confruntările violente din decembrie dintre protestatari şi poliţie, preşedintele Emmanuel Macron s-a angajat să ia „măsuri ferme” în cel mai scurt timp posibil pentru a preveni repetarea unor astfel de ciocniri sâmbăta care vine.

Citește și: Jair Bolsonaro caută la Washington BETONAREA alianței cu Donald Trump

Potrivit cifrelor oficiale, contestate de ‘vestele galbene’, sâmbăta trecută au fost 28.000 de manifestanţi, de zece ori mai puţini decât la începutul mişcării. A fost cea de-a 18-a zi de mobilizare a ‘vestelor galbene’ în ultimele patru luni împotriva politicii sociale şi fiscale a preşedintelui Emmanuel Macron.