DISTRIBUIȚI
Digi24

Preşedintele francez Emmanuel Macron, candidat la realegerea sa, va avea primul miting de campanie pentru alegerile prezidenţiale sâmbătă, 2 aprilie, la Paris, a anunţat echipa sa, relatează AFP, potrivit agerpres.

Programată în sala Paris La Défense Arena, cea mai mare din Europa cu 40.000 de locuri, această întâlnire va fi prima pentru preşedintele-candidat de când şi-a anunţat candidatura la începutul lunii martie.


Citește și : NATO instalează patru noi grupuri de luptă pe flancul estic! România este cap de listă!

De atunci a participat la două întâlniri publice la Poissy, în suburbiile Parisului, şi la Pau (sud-vest) cu 250 şi 600 de persoane, precum şi la o conferinţă de presă.

O primă întâlnire preconizată la Marsilia, la începutul lunii martie, a fost anulată, anturajul său invocând imperative ale agendei diplomatice a preşedintelui legată de războiul din Ucraina.

Această primă întâlnire se anunţă a fi una dintre cele mai mari din campania electorală, în care Emmanuel Macron rămâne marele favorit atât pentru turul întâi, cât şi pentru turul doi, pe 10 şi 24 aprilie.

Citește și : Autorităţile franceze au îngheţat 800 de milioane de dolari din activele oligarhilor ruşi

Emmanuel Macron este în frunte cu 29,5% din intenţiile de vot, înaintea candidaţilor de extremă dreapta Marine Le Pen (17,5%) şi de extrema stângă Jean-Luc Mélenchon (13%), potrivit unui sondaj Ipsos Sopra-Steria, publicat marţi.