DISTRIBUIȚI

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul indian Narendra Modi au convenit marţi să „lucreze împreună pentru încetarea conflictului” în Ucraina, a anunţat Palatul Elysee într-un comunicat, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cei doi lideri au discutat în cadrul unei convorbiri telefonice despre „războiul dus de Rusia în Ucraina şi consecinţele sale destabilizatoare pentru restul lumii”, potrivit preşedinţiei franceze.


Citește și : Recesiunea globală SCADE preţul petrolului

Emmanuel Macron, care l-a primit pe premierul indian în mai la Paris, a subliniat „hotărârea Franţei de a-şi continua sprijinul pentru Ucraina”.

India s-a abţinut să condamne în mod deschis invazia rusă a Ucrainei şi să se alăture voturilor în acest sens la ONU. În iunie, însă, a cosemnat o declaraţie G7 prin care se angaja să „respecte integritatea teritorială şi suveranitatea altor state”.

Citește și : Armata rusă NU are nevoie să folosească arme nucleare în Ucraina

Confruntat cu criza alimentară cauzată de conflictul din Ucraina, preşedintele francez a reafirmat „importanţa unei acţiuni coordonate a comunităţii internaţionale”.

Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre „provocările din spaţiul indo-pacific, precum şi despre situaţia din Sri Lanka”. India este preocupată de influenţa tot mai mare a Chinei în Sri Lanka.