DISTRIBUIȚI
EPA/EFE

Preşedintele francez Emmanuel Macron o va primi miercuri pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, pentru o reuniune de lucru despre punerea în aplicare a Tratatului de la Aachen privind cooperarea şi integrarea franco-germane, a precizat preşedinţia franceză, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cei doi lideri vor discuta despre principalele subiecte de pe ordinea de zi a Consiliului European de la 21 şi 22 martie: politica industrială europeană, consolidarea zonei euro şi lupta împotriva dezinformării.


Citește și: Chiar dacă Trump a anunțat retragerea totală, SUA mențin 200 de soldați în Siria

Pe agenda de discuţii se vor afla de asemenea Brexit-ul, relaţiile transatlantice şi situaţia internaţională, dar şi colaborarea în domeniul apărării între Franţa şi Germania, a adăugat preşedinţia franceză.

Cei doi lideri s-au întâlnit la 22 ianuarie pentru a semna tratatul de prietenie franco-germană la Aachen, în vestul Germaniei.

Într-un discurs către francezi la 31 decembrie, Macron a anunţat că „în următoarele săptămâni” va prezenta „un proiect european reînnoit”.

Citește și: Fiii lui El Chapo sunt inculpați și ei pentru trafic de droguri

Conform anturajului preşedintelui, acest proiect ar putea lua forma unui apel de mobilizare privind Europa, cu trei luni înainte de alegerile europene, un subiect care a fost trecut în plan secund în Franţa din cauza crizei ‘vestelor galbene’.

De la începutul anului, disensiunile s-au accentuat în cadrul UE odată cu criza franco-italiană sau cu vetoul Bruxellesului faţă de fuziunea Siemens-Alstom.