DISTRIBUIȚI
AP

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat luni, într-o postare pe Twitter, că şi-a făcut vaccinul de rapel împotriva COVID-19 şi că în acelaşi timp s-a vaccinat şi împotriva gripei, relatează AFP, potrivit agerpres.

În postarea de pe Twitter, Macron a bifat ‘vaccinul de rapel’ şi ‘vaccinul împotriva gripei’.


Citeşte şi: Preşedinta taiwaneză pledează pentru democraţie în faţa unei delegaţii din ţările baltice – Black News

Vaccinul de rapel împotriva COVID-19 – a treia doză sau a doua pentru persoanele care s-au infectat COVID-19 – a fost deschis sâmbătă pentru toţi adulţii care au primit precedenta inoculare în urmă cu cinci luni.

Emmanuel Macron s-a infectat cu COVID-19 în decembrie 2020, având ca simptome oboseală, durere de cap şi tuse, pe care le-a descris atunci, şi a fost din acest motiv izolat timp de şapte zile. El a primit apoi o primă doză de vaccin la sfârşitul lunii mai.

Citeşte şi: Bogății imense se află sub apele îngheţate ale Rusiei – Black News

În contextul unui al cincilea val al epidemiei în Franţa, Macron le-a cerut de asemenea luni francezilor să se vaccineze şi să îşi facă rapelul.

„Am fost împreună şi trebuie să rămânem în continuare uniţi, solidari şi responsabili. Pentru voi, pentru cei care vă sunt dragi, pentru personalul sanitar, faceţi o programare pe sante.fr”, a mai scris el într-o a doua postare pe Twitter.