DISTRIBUIȚI
AFP

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, se va întâlni marţi, în Lituania, cu Svetlana Tihanovksaia, liderul opoziţiei din Belarus, afirmă surse citate de cotidianul Le Monde, informează mediafax.

Emmanuel Macron se află într-un turneu în ţările baltice. Întâlnirea cu Svetlana Tihanovskaia, va avea loc marţi dimineaţă, la Vilnius.


Vezi și : Aleksei Navalnîi confirmă vizita lui Merkel

Candidata opoziţiei din Belarus în scrutinul prezidenţial desfăşurat în august în Belarus s-a refugiat în Lituania imediat după alegeri.

Emmanuel Macron a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei Journal du Dimanche, că preşedintele contestat al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, trebuie să accepte logica democraţiei şi să se retragă de la putere.

Citește și : Armenia cere la CEDO măsuri împotriva Azerbaidjanului

Svetlana Tihanovskaia i-a cerut lui Emmanuel Macron, într-un interviu acordat Agenţiei France-Presse, să joace rol de mediator în criza din Belarus, pentru a se evita „vărsarea de sânge”. „Domnul Macron ar putea fi mediator, cu liderii altor ţări. Ar putea fi capabil să îl influenţeze pe domnul Vladimir Putin, cu care are relaţii foarte bune”, a spus Tihanovskaia.