DISTRIBUIȚI

Popularitatea preşedintelui francez Emmanuel Macron a înregistrat o nouă scădere în urma anunţării de către guvern, săptămâna trecută, a controversatei reforme a Codului muncii, conform unul sondaj YouGo publicat luni, transmite Xinhua.

Potrivit sondajului, întreprins pentru Huffington Post şi CNews, popularitatea lui Macron a ajuns în septembrie la 30%, în scădere cu şase procente faţă de luna trecută şi cu 13 procente comparativ cu sfârşitul lunii iunie.


Macron a pierdut şase procente în rândul votanţilor socialişti, dar şi al celor de centru, şi şapte în cel al simpatizanţilor extremei stângi. În schimb, cota sa de popularitate a recuperat şase procente în rândul simpatizanţilor extremei drepte, ajungând la 45% opinii favorabile.

Pierderea de popularitate a preşedintelui nu este singulară, prim-ministrul Edouard Philippe confruntându-se şi el, cu 32% opinii favorabile, cu o scădere de cinci procente faţă de luna august.

Popularitatea lui Philippe o depăşeşte uşor pe cea a lui Macron datorită în special votanţilor de centru, care au, în proporţie de 84%, o opinie favorabilă despre prim-ministru.