DISTRIBUIȚI

Polonia a decis să se izoleze în Europa şi să meargă împotriva acesteia într-o serie de dosare ale Uniunii Europene, a declarat vineri, la Varna, preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat într-o vizită în Bulgaria, transmite Reuters, potrivit agerpres.

La finalul întrevederii cu preşedintele bulgar Rumen Radev, şeful statului francez a subliniat că Polonia nu poate determina direcţia Europei.


Citeşte şi: Macron este făcut praf de un important lider sindical francez: ‘Ne crede nişte IMBECILI!’

Macron a afirmat că doreşte ca Bulgaria, care va prelua la 1 ianuarie 2018 preşedinţia semestrială a Consiliului UE, să joace un rol deplin în discuţiile consacrate adâncirii procesului de integrare europeană şi că această ţară trebuie să facă parte din noua versiune a spaţiului Schengen.

În ceea ce-l priveşte, preşedintele bulgar Rumen Radev a estimat că directiva UE privind lucrătorii detaşaţi ar trebui să caute un echilibru între ţările mai vechi şi cele mai noi ale blocului comunitar.

De asemenea, şeful statului bulgar s-a pronunţat pentru o ‘abordare cuprinzătoare’ pentru a se acoperi diferenţele dintre ţările vest şi est-europene în legătură cu normele care guvernează modalităţile în care companiile din ţările cu salarii mai mici detaşează lucrători în străinătate.