DISTRIBUIȚI

Starul fotbalului francez Kylian Mbappe a afirmat, într-un interviu acordat ziarului New York Times, că preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a avut un rol important în decizia sa de a-şi continua cariera la Paris Saint-Germain, în loc să plece în Spania, unde era dorit de echipa spaniolă Real Madrid, relatează agerpres.

„Nu mi-am imaginat niciodată că voi vorbi cu preşedintele despre viitorul carierei mele, aşa că este ceva nebunesc. Mi-a spus: vreau să rămâi. Nu vreau să pleci acum. Eşti atât de important pentru ţară”, a povestit Mbappe în interviul dat publicităţii marţi de cotidianul american.


Citeşte şi: Răzbunarea Bundesbank înseamnă probleme serioase pentru Italia (opinie) – Black News

Emmanuel Macron l-a sfătuit pe Mbappe să rămână în Franţa, spunându-i că mai are „timp să plece” şi că poate „să mai stea puţin” în Ligue 1.

Jucătorul lui PSG a recunoscut că aceste cuvinte ale preşedintelui francez au cântărit mult în decizia sa de a-şi prelungi contractul cu gruparea de pe Parc des Princes.

Citeşte şi: Kievul cere AIEA un audit tehnic la centrala nucleară Zaporojie, nu doar o inspecţie – Black News

„Când preşedintele îţi spune asta, contează”, a subliniat campionul mondial. Confruntat cu începutul unei polemici, Emmanuel Macron a clarificat lucrurile. „Vă asigur că nu intervin în niciun transfer. Sunt ca orice cetăţean atunci când vine vorba de sport, cu dorinţa de a vedea un joc frumos şi de a susţine o echipă, în cazul meu Olympique Marseille. Am avut o discuţie cu Kylian Mbappe înainte, pur şi simplu pentru a-l sfătui să rămână în Franţa. Când este abordat într-o manieră informală şi amicală, este rolul unui preşedinte să-şi apere ţara”, a explicat Maron.