DISTRIBUIȚI

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat luni, în marja celei de-a 27-a Conferinţe a Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27) care are loc în Egipt, că este necesar „să se pună presiune” pe „ţările bogate non-europene”, în special pe SUA şi China, pentru ca acestea să-şi plătească „partea” pentru a ajuta ţările sărace să facă faţă schimbărilor climatice, informează AFP, potrivit agerpres.

„Trebuie ca SUA şi China să fie cu adevărat prezente”, pentru că europenii sunt „singurii care plătesc”, a spus Macron în timpul unei discuţii la Sharm el-Sheih cu tineri africani şi francezi angajaţi în protejarea mediului.


Citeşte şi: Putin ŞTIE! Cablurile submarine sunt călcâiul lui Ahile al Occidentului – Black News

Franţa şi Europa sunt, potrivit lui Macron, pe o traiectorie bună în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Însă este necesar ca marile ţări emergente „să renunţe foarte repede la (consumul de) cărbune”, a pledat el.

Citeşte şi: SUA: Ce trebuie ştiut despre ‘midterms’ – Black News

Mai mult, pe măsură ce dezbaterea privind sprijinul financiar pentru ţările cele mai vulnerabile ia amploare la COP27, „europenii plătesc”, dar „noi suntem singurii care plătim”. Prin urmare, „trebuie pusă presiune pe ţările bogate non-europene, să li se spună ‘trebuie să vă plătiţi partea'”, a adăugat şeful statului francez.